Skip to content

DEZINSEKCIJA, DEZINFEKCIJA I DERATIZACIJA

ciscenje
Mi smo tim stručnjaka specijalizovan za usluge iz domena dezinsekcije, dezinfekcije, deratizacije, dezodoracije, fugimacije, deviperizacije, zaštite od ptica, u prostorijama poslovnih prostora, obdaništa, bolnica, stambenih prostorija, stanova i kuća, kao i ostalih zatvorenih i otvorenih površina u oblasti DDD-a. Garantujemo stručno i kvalitetno izvršenje radova i to u vreme kada klijentu najviše odgovara i kada se ne remeti proces rada i to po standardima
SRPS ISO 9001:2015, SRPS ISO 14001:2015,
SRPS ISO 45001:2018, SPRS EN 16636:2015.

DEZINSEKCIJA predstavlja niz postupaka i mera u cilju potpune eliminacije ili smanjivanja populacije štetnih insekata u određenom objektu ili na određenom području. U postupku dezinsekcije najčešće se upotrebljavaju hemijska i fizička sredstva, a njihov izbor zavisi od vrste prisutnih štetnih insekata,            njihove zastupljenosti na ciljanoj lokaciji, od namene objekta i stanja u objektu.

dezinsekcija
dezinfekcija

DEZINFEKCIJA je proces koji se sprovodi na predmetima i u prostorima na kojima je potrebno eliminisati patogene mikroorganizme ili inhibirati njihovo dejstvo. Kod nas je najzastupljenija hemijska dezinsekcija upotrebom dezinficijenasa koji uništavanjem ili oslabljivanjem mikroorganizama sprečavaju njihovu sposobnost inficiranja ljudskih ili životinjskih organizma i širenje zaraznih bolesti.

DERATIZACIJA je skup mera i postupaka u cilju potpune eliminacije glodara, a njihov izbor zavisi od vrste štetnih glodara, njihove zastupljenosti na ciljanoj lokaciji, od mikrosredine oko objekta i stanja u okviru samog objekta. Važnost deratizacije proističe i iz toga što glodari ne samo da prave direktnu štetu u smislu količina hrane koju konzumiraju već je mnogo veća opasnost od širenja zaraze koju ove štetočine prenose tako što kontaminiraju hranu preko koje prelaze i sa kojom dolaze u kontakt.

deratizacija
deodoracija

DEZODORACIJA se sprovodi kako bi se uklonili neprijatni mirisi nastali pri procesu dekompozicije organskih materija. Postupak se obavlja upotrebom preparata koji u sebi sadrže nepatogene mikroorganizme, aplikacijom motornim ili ručnim prskalicama na ciljane površine.

FUMIGACIJA je postupak suzbijanja insekata, grinja i glodara primenom fumiganata. Fumiganti predstavljaju hemijske materije, koje se pri određenoj temperaturi i pritisku nalaze u gasovitom stanju, u koncentracijama koje uništavaju štetne organizme koji su im izloženi. Proizvodi koji su bili izloženi procesu fumigacije, mogu se staviti u promet 48h nakon provetravanja objekta.

higijena
higijena

DEVIPERIZACIJA se obavlja upotrebom repelenata, čiji se princip rada zasniva na vrlo osetljivim njušnim receptorima zmija, koje nakon aplikacije izbegavaju tretirana područja. Kako dejstvo repelenata, vremenom slabi, potrebno je, nakon određenog vremena, ponovo aplicirati sredstvo, kako bi se osigurali najbolji rezultati i zmije držale dalje od tretiranog područja. Takođe je preporuka nakon tretmana deviperacije da se izvrši dodatna deratizacija.

ZAŠTITA OD PTICA (gradski golubovi, vrane, grlice..) se najefikasnije i najprihvatljivije rešava postavljanjem zaštite na ciljanim mestima. Najčešće se koriste šiljci i mreže koji onemogućavaju sletanje i nastanjivanje ptica na Vašem objektu. Obzirom da su avicidna sredstva strogo zabranjena, postavljanjem šiljaka i mreža je priznat sistem u svetu, neškodljiv za životinje, a primenjuje se u svim gradskim jezgrima i zaštićenim objektima širom Evrope.

zastita od ptica